Murare | Få upp till 3 offerter från erfarna murarmästare

Du väljer själv en murare från de offerterna du tar emot - enkelt och gratis

Beskriv ditt uppdrag

Se exempel på en uppdragsbeskrivning

0/500
Din kontaktinformation

Äger du eller hyr du? *

Verifiera via SMS eller e-post

Hitta den rätta muraren såhär

  1. Du beskriver ditt projekt enkelt för murarmästarna
    Du beskriver ditt projekt enkelt för murarmästarna
  2. Vi matachar dig med murarmästare nära dig
    Vi matachar dig med murarmästare nära dig
  3. Du väljer fritt den rätta murare till uppdraget
    Du väljer fritt den rätta murare till uppdraget

Massor av nöjda kunder

Extremt snabbt och effektivt! Colego.se visade snabb och effektiv behandling av min förfrågan. Jag kan varmt rekomendera att använda Colego.

Felix Andersson

Superenkelt! Jag har flera gånger hämtat in offerter via Colego och är mycket nöjd varje gång. {...} dem företagen jag har fått kontakt med har alla utfört ett felfritt arbete och till tiden.

Pia Backman

Professionella. Fick 3 offerter från snickare i mitt lokalområde. Alla skickade offerter som var användbara.

Jörgen Moberg

Välj en duktig murare

Du ska börja bygga. Kanske ett helt hus, eller bara en utbyggnad till ett hus?  Självklart önskar du att inte bygga med pinnar, för det är inget som ska blåsa omkull. Din murare kan rådgiva dig om val av material, gjuta grund, och bygga murverk, skorsten och sätta upp väggar.

Din murare säkrar huset när vädret visar krafter

De senaste åren har Sverige erfarit kraftiga regn och stora mängder vatten. Det är klart att väderförhållanden som rymmer frost, regn och värme utmanar murverk som tak.

Beroende på vilken typ av fasad ditt hus har, kan en murare reparera det t.ex. med sandblästring och full spackling. Det ska göras ännu en sandblästring om dina väggar har börjat falla sönder och spackeln faller av i flagor. Hålen är så stora att man kan se de råa tegelstenarna och putsen lägger sig i högar runt huset.

Det kan sandblästras hela året. Och renoveringen av fogarna kan som regel också utföras året runt, när det inte är frost. Men den slutliga efterbehandlingen med full spackel kräver, at det varken är för varmt eller för kallt. För massan blir omöjlig att jobba med, om den inte har den rätta temperaturen.

Testa något nytt

Från 60-talet och 70-talet byggdes det riktigt många typhus i Sverige. Dem flesta av de är i god kvalité, och om det har varit allvarliga fel, så har det sannolikt rättats till med tiden.

Men då det var en stor utveckling inom typhus och byggandet i perioden, gick det ibland utöver det slutliga resultatet. T.ex. fick man inte alltid säkrat sig att underlaget och grunden var så stabil att det kunde bära ett hus. Det resulterade i att husen sprack och det uppstod sättningsskador.

Innan energikrisen på 70-talet blev typhusen oftast dåligt isolerade. Och så experimenterade man med nya material, som inte alltid funkade så bra ihop. Men det är alltihopa något en bra murare kan hjälpa fixa.